Altea

Altea is het meest charmante stadje van de Costa Blanca. Het is gebouwd op een heuvel met helemaal bovenaan de kerk 'Virgen del Consuelo'. De kerk is beroemd om zijn blauwe koepels. De huisjes rond de kerk zijn allemaal streektypisch wit met traliewerk en balkonnetjes. Elk hoekje, pleintje of straatje straalt geschiedenis uit.

De waterkant van Altea heeft naast verzorgde keienstranden een brede promenade, vele winkeltjes en restaurantjes en een aantal prachtige jachthavens.

Men zegt dat Altea een kunstenaarsstadje is en dit merk je aan de verschillende kunstgaleries en aparte boetiekjes die je in de stad vind.

Altea heeft op dinsdag een grote markt.

 

Golfbanen

Club de Golf El Saler

Club de Golf Oliva Nova

Club de Golf La Sella

Club de Golf Javea

Club de Golf Don Cayo

Campo de Practica de Alfaz del Pi

Club de Golf Villaitana

Campo de Practica de Golf Benisol

Club de Golf Bonalba

Alicante Golf

Club de Golf El Plantio

Club de Golf La Marequesa

Club de Golf Villamartin

Club de Las Ramblad de Orihuela

Real Club de Golf Campoamor

 

El Saler

Oliva

Denia

Javea

Altea

Alfaz del Pi

Benidorm

Benidorm

Muchamiel

San Juan

Bacarot

Rojales

Orihuela

Orihuela

Orihuela


Water/Pretparken

Terra Mitica

Een attractiepark gebaseerd op de Klassieke Oudheid. Je vindt er tempels, piramiden, zuilen. Voor sensatiezoekers zijn er verschillende achtbanen en waterattracties. Het themapark heeft ook een aantal indrukwekkende shows.

 

Terra Natura

Meer dan zomaar een dierentuin. Het park heeft een oppervlakte van 320.000 m2 en is onderverdeeld in 4 zones; Pangea, Amerika, Azië en Europa. Er zijn meer dan 1.500 dieren te zien van 200 verschillende soorten.

 

Mundomar

Een dierenpark geheel toegespitst op zeedieren. Vanuit het park heb je steeds adembenemende uitzichten over Benidorm. Topacts zijn de shows met dolfijnen en zeeleeuwen.

 

Aqualandia

Dit park ligt naast Mundomar en heeft vele glijbanen, zwembaden en rapidos. Het waterpark is het grootste van heel Spanje. Voor alle waterglijbanen geldt dat je groter moet zijn dan 1,20 mtr. maar er zijn ook attracties voor de kleintjes.

 

Als U een park wilt bezoeken, koop dan steeds tickets op voorhand, dat scheelt in de prijs. In de villa liggen kortingsbonnen voor een aantal parken.

 

 

 

Bergsport

Minder bekend bij het grote publiek is dat rondom de ligging van villa Cila in de bergen van het binnenland de mooiste wandelingen kunnen worden gelopen.

Steeds meer echte wandelliefhebbers genieten van de zon, de natuur, de uitzichten van dit onbekende wandelparadijs.

De mooiste wandelroutes lopen over smalle bergpaden tussen dorpjes met namen als Relleu, Sella, Alcoleja, Finestrat en Orchetta. Er zijn vele routes uitgezet en gemarkeerd, in diverse moeilijkheids-graden, van beginners tot gevorderderden.

Wij zelf zijn wandelliefhebbers en willen graag andere wandelliefhebbers tippen en wandelingen doorgeven die beslist de moeite waard zijn. We hebben de luxe hier het hele jaar door te verblijven dus we kunnen goed beoordelen welke wandelingen ook in zomer goed te doen zijn.